isolering av tak

Isolering av loft

Om du har en eldre bolig med dårlig isolering, så lønner det seg å isolere loftet. Som vi ofte anbefaler, ta en stige og stikk hodet inn på loftet for å få en idé om det er mye trekk der oppe. Hva du bør se etter er et kontinuerlig lag med isolasjon. Hvis du ser mye av trekonstruksjonen, bør du vurdere mer isolasjon. Vi kommer gjerne på befaring for å se på loftet ditt.

Vanligvis, hvis isolasjonen ble installert for mer enn 20 år siden, kan dens effektivitet kan ha forverret seg, og det kan være lurt med utskiftning. Hvis ditt hjem ble bygget før 1984, vil det nesten helt sikkert trenge mer isolasjon. Men nyere boliger er isolert etter nye krav og er derfor godt rustet mot vårt norske klima og våre kalde vintre.

Isolering av garasje

Å isolere garasjen kan bidra til å løse problemet med betonggulvet i garasjen som absorberer utrolig mye varme. Et annet problem: Du kjører gjevnlig bil, og med en motor som kjører på ca 400 grader kjøres inn i garasjen. Varm luft vil stadig lekke ut dørene i den uisolerte garasjen.

Du kan installere en avtrekksvifte, men det vil kjøre som en galing, brenner opp mange kilowatt, og det vil ikke være særlig effektivt. Det vil hjelpe å åpne garasjeporten klokka to på natta når temperaturen synker, men da kan katter og andre andre ubudne gjester kan snike seg inn. Den eneste måten å virkelig avkjøle en garasje, er med en air-condition, noe som er en unødvendig og dyr investering.

isolering av garasje